top of page
  • Obrázek autoraPavla Piknerová

Obývák v černobílé! Radost až na kost :-)

Snem každého designéra je návrh bez kompromisů a když potkáte osvíceného zadavatele, který vám nechá volnou ruku a zároveň má prostor s názorem, SEN SE STÁVÁ SKUTEČNOSTÍ.



Byt v novostavbě na Břevnově o velikosti 2+KK je postaven v souladu s dnešními trendy a požadavky. Industriální styl společných prostor pak doplňuje provedení samotného bytu. BÍLÁ! KAM SE PODÍVÁTE! Bílé stěny, podlahy... a mé srdce profesí grafika jásá. No jasně, bude to grafická koláž. Obraz, bílý papír a na něm linky černou tuší, koláž zhmotněná do 3D prostoru. Jdu navrhovat, těším se, a už to kreslím. Střídání černých a bílých ploch, tenké tahy tuší a jemný grafický vzor. Ještě pár tahů štětcem, akvarel a hra světel. Obraz je na světě.



Kuchyň

A máme tu malý problém s dispozicí. Na papíře od architekta je kuchyňka do "U". No, dejme tomu. Moc praktické to není, ale problém je spíš v tom, že se kuchyňské sekce do takového místa nevejdou, protože nevyhovují ergonomii a požadavkům na prostor. No vlastně častý problém novostaveb, ale šikovný interiérový designér si s takovou věcí poradí. Navrhuji tedy řešení, které se kuchyni do U vyhne a přináší prostorné a komfortní provedení. Pro kuchyň je v bytě vyhrazen menší prostor a tak přidávám efekt zavěšené pracovní sekce s podsvětlením, které prostoru uleví a pocitově jej zvětší. Zároveň nám světlo do interiéru přinese příjemnou, jemnou atmosféru. Kuchyň má vše, co má mít (lednice, mrazák, myčku, indukční desku, digestoř) a spoustu úložného prostoru. Linie jsou jednoduché, graficky čisté.





Jídelna

Na kuchyňskou sekci navazuje jídelní a pracovní stůl. S kuchyňskou linkou je zasnoubený a drží se pěkně za ruce. :-) Má pár překvapení v podobě schované zásuvky a odkládacího prostoru, kam se dají rychle uklidit drobnosti. A tak rychle z pracovního stolu uděláme stolík pro romantickou večeři.



Obytný prostor

Na jídelnu navazuje komoda. Je zavěšená na stěně stejně jako kuchyňská linka a je podsvětlená. Atmoška s nepřímým spodním světlem je večer moc příjemná. Podsvícení je navrženo na pohybové čidlo a tak, když v noci přijdete do obýváku třeba na tajňačku cestou do lednice, světlo vás neoslní a neprobudí. Ale pozor, lednice si s vaší rozespalostí hlavu neláme a ráda vás světlem probere. Proto raději vezměte za vděk sušenkami.

Úplně nefandím telkám v obýváku coby oltáři, který prostoru dominuje. Televizi jsem proto schovala za posuvný obraz, který je zavěšený na konzoli schované do svítidla, osvětlující stěnu za komodou. A tak tu máme více funkcí v jednom kousku.



Sedací souprava a křeslo je doplněno menšími mobilními stolky, aby v prostoru nepřekážely a daly se přenášet dle potřeby. Jsou to všechno prima kousky od renomovaných skandinávských značek.

Každý kousek nábytku je vybrán s péčí. Všechny mají svůj příběh, stejně jako tento byt. A pokud se vám líbí, můžete se do něj zamilovat - je na prodej i s mým návrhem interiéru, stačí kontaktovat majitele bytu ZDE. :-))


S pozdravem ať se bydlí!


309 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page