• Pavla Piknerová

Návrh obýváku aneb kam se vejdou dva, vejdou se i tři!

Aktualizace: 4. dub 2019

Každý interiér je jiný stejně jako jeho obyvatelé. A každý si od návrhu slibuje něco jiného. Řešit tento obývák bylo zábavné a návrh jsme si užili. A navíc je projekt řešen dle pravidel Feng Shui. Ale nečekejte sošky budhů a etno cingrlátka. Základem je podrobný rozbor prostoru a jeho obyvatel a pečlivá práce.


A jaké bylo zadání?

"Jsme tři a nebydlí se nám tu úplně pohodlně. Na sedačku k telce se vejde jen táta. Nejíme pohromadě, protože k jídelnímu stolu se moc nevejdeme a máma si nemá kam sednout, když potřebuje pracovat. Moc se v našem obýváku nepotkáváme. A tak utíkáme na naší chalupu, kde je nám moc dobře. Chceme si společně užít i bydlení v Praze. Chceme změnu!"


FOTO PŘED:

A co na to designér?

Pokoj není moc velký, ale disponuje krásnou, velkou terasou. V bytě chybí místo, kde se mohou všichni potkat. Chybí pocit domova. Zdá se, že velký stůl a sedací souprava se do pokoje nevejdou. Musíme na to trochu rafinovaně. Hmmm. Těším se!


Příprava projektu:

Dříve než se pustíme do samotného návrhu, přijde tentokrát na řadu filozofie Feng Shui. Kolegyně Alenka Topinková, připraví podrobný rozbor prostoru a stejnou pozornost věnuje i obyvatelům. Zohlední všechny osobní aspekty a připraví soubor pravidel pro návrh interéru, která je ideální v prostoru a s ohledem na jeho obyvatele dodržet. A jde se navrhovat... (více o Feng Shui najdete ZDE).


Návrh:

Podlahy, dlažby, obklady - PRYČ! Sedačku pro taťku nahradíme pohodlným kouskem pro tři osoby. A sedačku doplníme menšími stolky, které se dají lehce posunout dle potřeby. Přidáme komfortní jídelní stůl a pěkné, kvalitní židle. Stěna se stoupačkou?! Kdepak, to v obýváku nemá co dělat. Dekorace klientka moc nechce a tak je vystavíme rafinovaným způsobem. Prostor zútulníme milým dřevodekorem jako odkaz na jejich oblíbenou chalupu a otevřeme prostor směrem k terase. Nooo už se nám ten obýváček rýsuje...



Bílou kuchyňskou linku jsme doplnili o skleněnou zástěnu, kvalitní pracovní desku a řadu horních skříněk. Kuchyň jsme zklidnili. Nevzhlednou stěnu se stoupačkou schovali pod dřevěný obklad.



Dominantou místnosti je stůl vyrobený na zakázku v objetí s novou sedací soupravou. Jde o chytrý kousek. Kombinace jídelního a pracovního stolu. Stůl má v desce výklopy, se zabudovanými zásuvkami a nabíječkami. Elektřina je podlahou přivedená přímo do nohy stolu. Nikde se nepovalují žádné kabely. Stůl jsme doplnili kvalitními židlemi MERANO od české firmy TON. Díky navženému řešení se do pokoje vejde jak komfortní stůl, tak sedací souprava.



Ceslá sestava je natočena pod úhlem a prostor tak zve na krásnou terasu. Pod stejným úhlem je řešena i komoda ve které je mimo jiné i odvětrávaný prostor pro umístění serverového počítače, a zavěšení pro televizi.



Stěny zdobí police, které s námi hrají na schovávanou. Pootočené pod úhlem své poklady ukáží jen z některých směrů. Pokoj tak působí uklizeně i při vystavení drobností a knížek.



Nakonec máme v pokoji vše co jsme chtěli mít i když prostor je menší. Zkrátka, vždy se najde řešení :-)


S pozdravem ať se bydlí!

PP


P.S. Návrh byl vytvořen ve studiu CG-Creative.


62 zobrazení

© 2018 PAVLA PIKNEROVA | 723 444 486  | p.piknerova@gmail.com | www.piknerova.cz

  • White Instagram Icon
  • Facebook Clean